Søg i denne blog

lørdag den 20. december 2014

Karameller

Karameller - den bløde slags


Min søde svigermor har flere gange talt om, at hun har prøvet en ny og lækker opskrift på karameller. Jeg har ikke været så heldig at smage hendes, men fik alligevel lyst til at prøve opskriften af.

Jeg fik lavet to varianter. Jeg er klart mest til den med lakrids. Det samme er min mand. Lige så hurtig jeg kunne skære dem ud, lige så hurtig blev de spist....... Indtil man får nok - og det gør man heldigvis ret hurtigt. Det er jo nok ikke det sundeste at spise sig mæt i. Men en enkelt eller to til kaffen er vel okay. De er bedst meget kolde.

Her har i opskriften:


INGREDIENSER

1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
120 g smør
150 g brun farin
2½ spsk. lakridssirup, f.eks. fra Johan Bülow
½ tsk. flagesalt, f.eks. Maldon Sea Salt
1 sukker- eller stegetermometer
1 firkantet form, ca. 15 x 20 cm
bagepapir til formen

Opskrift - sådan laver du bløde lakridskarameller med flagesalt

1. Bland kondenseret mælk, smør, brun farin og lakridssirup i en tykbundet gryde, og lad det smelte sammen ved svag varme. Rør i karamelmassen flere gange undervejs, til sukkeret er helt opløst. 
2. Skru op til middel varme, og kog massen i ca. 15 minutter under jævnlig omrøring, til den når en temperatur på 125° – brug et sukkertermometer eller et almindeligt stegetermometer, som kan måle høje temperaturer. Tag gryden fra varmen.
3. Beklæd en firkantet form med bagepapir (det kan være et fad, en lille bradepande eller en plastbeholder). Hæld karamelmassen i formen, drys overfladen med flagesalt, og sæt karamellen på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over. Løft bagepapiret med den størknede karamel op af formen, og skær karamellen ud i ca. 30 små firkanter. Opbevar dem på køl.

TIP: Brug almindelig lys sirup i stedet for lakridssirup, og udelad salt. Så får du en klassisk karamel, som f.eks. kan overtrækkes med smelt-et mørk chokolade.

De er så lækre, mums :-)

Karamelmassen der koger ind til en lidt sej masse

Den afkølede masse - brug en større form, hvis ikke karamellerne skal være så høje

Det færdige resultat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar